Blau Weisse Bosschenaren zijn een groep fanatieke aanhangers uit Den Bosch / Nuland en Moergestel die gedreven worden door pure passie en clubliefde voor onze club FC Schalke 04. Onze eerste Bosschenaar bezocht op 09 mei 1981 een wedstrijd in het Parkstadion; Schalke 04 – VfL Bochum. Hierna is deze clubliefde overgebracht op andere Bosschenaren. Waarom Blau Weisse Bosschenaren(?), al wonen we niet alle in Den Bosch, wel zijn we geboren en getogen Bosschenaren.

Al snel kwamen er meerdere Bosschenaren af op FC Schalke 04. Dit was het resultaat dat op 17 februari 2001 de website www.fcschalke.nl de lucht in ging. Hiermee was de eerste en enigste Nederlandstalig Schalke 04 site een feit. In de loop der jaren vond ook de Nederlandse pers haar weg via ons, en zijn we diverse malen in de Nederlandse en Duitse media getreden via de krant (Brabants Dagblad, Bossche Omroep) en televisie (RTL 5, Talpa NSE).

Sinds 2010 is besloten de Nederlandstalige Schalke 04 site om te zetten naar een fanclub (nog niet aangesloten bij SFCV) en werd de naam veranderd in “Blau Weisse Bosschenaren”.

Na het verlaten van het Parkstadion (Gegengerade, Nordkurve) zijn wij ons gaan vestigen in de Arena AufSchalke en wel in Block 71 op de Südkurve. Momenteel heeft iedereen een seizoenskaart en gaan we met 2 auto’s iedere thuiswedstrijd naar GElsenkrichen. Al diverse malen zijn er verschillende Bosschenaren die met ons mee zijn geweest, of dat we een bus hadden ingezet.

Blau Weisse Bosschenaren wordt gedreven door clubliefde en pure passie. Ons ultieme doel is om onze clubliefde te delen met andere, de betrekkingen te verbeteren tussen Nederlandse en Duitse voetbalsupporters en het promoten van onze club FC Schalke 04.

Momenteel kent Blau Weisse Bosschenaren een vaste selectie aan Schalker:

Martijn (Blau Weisse Bosschenaar)
Bekijk hier mijn verhaal

Tieny (Blau Weisse Bosschenaar)
Bekijk hier mijn verhaal

Marco (Duitse Blau Weisse Bosschenaar)
Bekijk hier mijn verhaal

Peter (Blau Weisse Bosschenaar)
Bekijk hier mijn verhaal

Mark (Duitse Blau Weisse Bosschenaar)
Mijn verhaal komt nog

--------------------------------------------------------------------------------------

Bekijk [hier] als ook u partner wilt worden!

Bekijk [hier] onze partners!

Kaarten
Wij zijn geen voorverkoop adres en kunnen dus geen kaarten verkopen. Ook de officiële fanclub BWE (Blau und Weiss Enschede) verkoopt geen losse kaarten aan niet-fanclubleden.

Mocht je vragen hebben, interesse of andere zaken dan kun je ons vinden via de e-mail op: denbosch@fcschalke.nl

Wij zijn via verschillende URL's te vinden:
NL: www.fcschalke.nl
NL: www.blauweissebosschenaren.nl
BE: www.fcschalke.be
EU: www.fcschalke.eu

Untitled Document

Leden Blau Weisse Bosschenaren

Martijn
Tieny
Marco
Peter
Mark

 

 

 

Download
Wallpaper

 

Untitled DocumentDFP POKAL SIEGER 2011!!!Onze sponsor sLaunch.nl

Onze Partners:

Wilt u ook partner worden?